زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

مجوز محیط زیست علیه محیط زیست؟!

  • کد خبر: ۱۰۴۰۴۲
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
مجوز محیط زیست علیه محیط زیست؟!
چرا کسی درباره ساخت کارخانه پتروشیمی میان کاله و رونق ویرانگر گردشگری در این منطقه حرفی نمی‌زند؟

عروجی | شهرآرانیوز؛ آنچه در میان کاله اتفاق می‌افتد، سراسر ابهام است و پرسش. آشوراده و خلیج گرگان با مرگ دست وپنجه نرم می‌کنند؛ آن هم با پروژه‌های انتقال آب و گردشگری بی ضابطه، تازه بدون مطالعات درست محیط زیستی. دراین میان، شاید اعظم ابراهیمی، پژوهشگر و فعال محیط زیست، بیشتر از هرکس دیگری دراین باره نوشته و هشدار داده است. در همان روز‌های بازدید رئیس جمهور از میان کاله خبر رسید که سازمان منابع طبیعی استان، زمینی ۹۰ هکتاری را برای ساخت پتروشیمی در محدوده نزدیک به تالاب میان کاله واگذار کرده است. این اتفاق باعث اعتراض فعالان محیط زیست در کشور شد.

رئیس سازمان محیط زیست مدام می‌گوید دولت می‌خواهد تالاب میان کاله را احیا کند، ولی به نظر می‌رسد راه خوبی برای این کار انتخاب نکرده است. از طرفی، بحث فقط بر سر میان کاله نیست، بلکه تالاب میان کاله، خلیج گرگان و جزیره آشوراده، چون سه عضو یک خانواده به شدت اکوسیستمی به همدیگر پیوند خورده اند. آشوراده آخرین زیستگاه مهم فوک خزری در ایران است و یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان و پستانداران آبزی است. چندین سال است که برای تعطیلی شکار و حمل مسافر و رفت وآمد شکارچیان به آن محدوده، تلاش قضایی و مدنی می‌شود. حالا یک باره مسئولان دولتی سوار قایق موتوری می‌شوند و می‌خواهند در چنین منطقه مهمی اجازه هتل سازی و کباب پزی و آفرودسواری بدهند؟

پیش از این تصمیم بر این بوده است که سایتی گردشگری احداث کنند و در دل آن مجتمعی پتروشیمی بسازند. این یکی از عجیب‌ترین تصمیم‌های دولت قبل بود. یعنی فقط مافیای پرنده کشی و مسموم کردن آب و پرندگان و مجموعه بزرگی از آتش سوزی ها. حالا پرسش اینجاست که مجوز محیط زیستی یعنی چه و چه زمانی برای مطالعه و تهیه آن لازم است؟ تقریبا هیچی.

در نتیجه، برای ساخت یک مجموعه پتروشیمی یا منطقه گردشگری در دل یک منطقه تالابی با اکوسیستم شکننده، مجوز محیط زیستی از اساس بی معنی است. اما چرا مدیران دولتی متوجه نمی‌شوند که هر اقدام صنعتی، عمرانی و گردشگردی در یک ذخیره گاه و پناهگاه حیات وحش کاملا غیرقانونی است. از آن طرف، باید در نظر داشت که خود میان کاله بخشی از اکوسیستم بزرگ‌تر آشوراده، خلیج گرگان و میان کاله است که به شدت آسیب دیده و همین طور شرق مازندران هم امروز جزو معدود دشت‌های ممنوعه شمال ایران است و نیروگاه نکا سابقه بسیار بد محیط زیستی دارد.

پس حتی جواز محیط زیستی نیز فقط ریل گذاری برای پروژه‌ای ویرانگر است. با همه این‌ها و بعد از کلی جدل و حرف وحدث و شفاف نبودن، سخنگوی دولت گفت: مصوبه احداث پتروشیمی میان کاله مربوط به هیئت وزیران در دولت قبل، یعنی اسفند ۱۳۹۹ بوده است و اجرای این پروژه به دریافت مجوز محیط زیستی منوط خواهد بود. این موضوع را حتی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست، هم به نوعی اشاره کرده است. حالا معلوم نیست دولت از موضع خودش برای ساخت یک منطقه پتروشیمی و گردشگری عقب کشیده است یا برنامه دیگری دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->