جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیکر بی‌جان ۵ معدنچی در معدن دامغان پیدا شد| جست‌و‌جو برای یافتن ۲ کارگر ادامه دارد تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان
سرخط خبرها

مجوز محیط زیست علیه محیط زیست؟!

  • کد خبر: ۱۰۴۰۴۲
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
مجوز محیط زیست علیه محیط زیست؟!
چرا کسی درباره ساخت کارخانه پتروشیمی میان کاله و رونق ویرانگر گردشگری در این منطقه حرفی نمی‌زند؟

عروجی | شهرآرانیوز؛ آنچه در میان کاله اتفاق می‌افتد، سراسر ابهام است و پرسش. آشوراده و خلیج گرگان با مرگ دست وپنجه نرم می‌کنند؛ آن هم با پروژه‌های انتقال آب و گردشگری بی ضابطه، تازه بدون مطالعات درست محیط زیستی. دراین میان، شاید اعظم ابراهیمی، پژوهشگر و فعال محیط زیست، بیشتر از هرکس دیگری دراین باره نوشته و هشدار داده است. در همان روز‌های بازدید رئیس جمهور از میان کاله خبر رسید که سازمان منابع طبیعی استان، زمینی ۹۰ هکتاری را برای ساخت پتروشیمی در محدوده نزدیک به تالاب میان کاله واگذار کرده است. این اتفاق باعث اعتراض فعالان محیط زیست در کشور شد.

رئیس سازمان محیط زیست مدام می‌گوید دولت می‌خواهد تالاب میان کاله را احیا کند، ولی به نظر می‌رسد راه خوبی برای این کار انتخاب نکرده است. از طرفی، بحث فقط بر سر میان کاله نیست، بلکه تالاب میان کاله، خلیج گرگان و جزیره آشوراده، چون سه عضو یک خانواده به شدت اکوسیستمی به همدیگر پیوند خورده اند. آشوراده آخرین زیستگاه مهم فوک خزری در ایران است و یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان و پستانداران آبزی است. چندین سال است که برای تعطیلی شکار و حمل مسافر و رفت وآمد شکارچیان به آن محدوده، تلاش قضایی و مدنی می‌شود. حالا یک باره مسئولان دولتی سوار قایق موتوری می‌شوند و می‌خواهند در چنین منطقه مهمی اجازه هتل سازی و کباب پزی و آفرودسواری بدهند؟

پیش از این تصمیم بر این بوده است که سایتی گردشگری احداث کنند و در دل آن مجتمعی پتروشیمی بسازند. این یکی از عجیب‌ترین تصمیم‌های دولت قبل بود. یعنی فقط مافیای پرنده کشی و مسموم کردن آب و پرندگان و مجموعه بزرگی از آتش سوزی ها. حالا پرسش اینجاست که مجوز محیط زیستی یعنی چه و چه زمانی برای مطالعه و تهیه آن لازم است؟ تقریبا هیچی.

در نتیجه، برای ساخت یک مجموعه پتروشیمی یا منطقه گردشگری در دل یک منطقه تالابی با اکوسیستم شکننده، مجوز محیط زیستی از اساس بی معنی است. اما چرا مدیران دولتی متوجه نمی‌شوند که هر اقدام صنعتی، عمرانی و گردشگردی در یک ذخیره گاه و پناهگاه حیات وحش کاملا غیرقانونی است. از آن طرف، باید در نظر داشت که خود میان کاله بخشی از اکوسیستم بزرگ‌تر آشوراده، خلیج گرگان و میان کاله است که به شدت آسیب دیده و همین طور شرق مازندران هم امروز جزو معدود دشت‌های ممنوعه شمال ایران است و نیروگاه نکا سابقه بسیار بد محیط زیستی دارد.

پس حتی جواز محیط زیستی نیز فقط ریل گذاری برای پروژه‌ای ویرانگر است. با همه این‌ها و بعد از کلی جدل و حرف وحدث و شفاف نبودن، سخنگوی دولت گفت: مصوبه احداث پتروشیمی میان کاله مربوط به هیئت وزیران در دولت قبل، یعنی اسفند ۱۳۹۹ بوده است و اجرای این پروژه به دریافت مجوز محیط زیستی منوط خواهد بود. این موضوع را حتی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست، هم به نوعی اشاره کرده است. حالا معلوم نیست دولت از موضع خودش برای ساخت یک منطقه پتروشیمی و گردشگری عقب کشیده است یا برنامه دیگری دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->